2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
Itthon

Növényi fehérje az állati fehérje helyett - a Lidl kijelölte az irányt

2023. február 12., 08:00

Nincs még egy bolygónk, és tízmilliárd ember számára a természeti erőforrások csak akkor elegendőek, ha a húsfogyasztás aránya csökken - fogalmazta meg a Lidl azt az indoklást, ami a hústermékek csökkentésének terve mögött áll.

Zöld zóna

Újabb étel az EU-ban - itt a házi tücsök!

2022. február 21., 14:00

Nem szívesen gondolunk erre, de a hús bizony luxus, legalábbis abban a formában, ahogyan most “készül” mindenképpen.

Zöld zóna

Gomba a marha helyett - erdő a csupasz állattartás helyett?

2022. február 13., 08:00

Állandó és jelentős probléma a mezőgazdaság és az erdőségek szembenállása.

Zöld zóna

Hiába undorodunk - a rovarok jelentik a megoldást

2021. január 24., 16:00

Az élelmiszerhulladék kérdésköre egy kifejezetten nagy probléma.

Zöld zóna

Van olyan hús, mely nem mű, és nem olyan káros, mint a mostaniak

2020. június 21., 12:00

Az étkezésekkel kapcsolatban kénytelenek leszünk átértékelni azt, ahogyan eddig gondoltunk erre a tevékenységre.

Éghajlat

Íme a klímakompatibilis hús

2019. július 22., 12:00

Gondolkodott már azon, hogyan is lehetne megoldani, hogy húst ehessen, igazit, mégis a Föld is megmaradhasson?

Érdekesség

Rovarokkal etetett kutyák?

2019. január 12., 11:00

Az, hogy a globális húsfogyasztás hogyan befolyásolja a klímaváltozást, sokszor és sokat boncolgatott kérdés.

Érdekesség

Algaszendvics a jövő?

2018. október 10., 12:00

Sok tanulmány szólt már arról, hogy az emberiség a növekedésének köszönhetően előbb vagy utóbb ki fog fogyni az élelmiszerből.

Ezek is érdekelhetnek