Szeptember 8. Vasárnap, Adrienn

Korai, meglepően hosszú hőhullám éri el az USA-t

Az, hogy pusztító hőhullámok vannak jelen a mindennapokban, az USA területén sem újdonság. Készülnek is rájuk, hiszen júliusban és augusztusban sűrűn érkeznek. De júniusban még szokatlanok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
Vector,High,Temperature,Warning,Square,Sign.,Extreme,Hot,Thermometer,Temperature


A csillagászati nyár a nyári napfordulóval érkezik, mely nemsokára már itt is van. Csakhogy még nem következett be, és ilyenkor a jelentős hőhullámok is szokatlanok, legalábbis az USA területén.  

USA,hőmérő,forróság,hőhullám
Fotó: Dmitriy Prayzel / Shutterstock

Most azonban 35–38°C-os melegre lehet számítani, a déli államokban pedig még ennél is magasabb értékekre lehet számítani. De nem menekülnek a nagyvárosok sem, ahol a hősziget hatás miatt 40°C fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála. Ráadásul a hőhullám is szokatlanul hosszan, néhány helyen várhatóan rekordhosszan lesz jelen az előrejelzések alapján. 

In,Living,Room,Without,Air-conditioner,Tired,From,Summer,Heat,Young
Fotó: fizkes / Shutterstock USA

Mindehhez jön még a jelentős páratartalom, mely inkább a középső és déli részeken lesz a jellemző. Itt a hőérzet a pára miatt akár 10°C-kal is magasabb lehet a tényleges adatoknál, melyek önmagukban is komoly fenyegetést jelentenek az idősekre, gyerekekre és a betegekre. 

forrás

A nyitókép forrása: Shutterstock