Szeptember 8. Vasárnap, Adrienn

Jelentős terméskieséssel számolhat Kína

Míg a világ számos területén a túlságosan heves esőzések okoznak kifejezetten nagy gondokat, addig máshol éppen az eső hiánya a problémás. Észak- és Közép-Kína esetében is az utóbbival kell számolni, mely már jelentős terméskieséshez is vezet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
Blurred background of arable land after harvest. Selective focus on chicory flowers and dry grass. Idea for background or wallpaper about environmental issues, drought and soil erosion. Space for text


Kína több területén is gondokat okoz az aszály, de a legrosszabb helyzetben Henan és Hebei tartományok vannak, ahol a csapadékhiány mellett ráadásul a hőhullám tombolásával is szembe kell nézni. 

Kína,aszály,illusztráció
Kína egyes területei komoly aszállyal küzdenek. / Fotó: Freepik (képünk illusztráció)

A helyenként akár 43°C-os hőség és az esőzések elmaradása vízhiányhoz vezetett, a mezőgazdaság érdekében így a helyi vezetés kénytelen volt vízkorlátozásokat bevezetni, mely a szolgáltató szektort érinti. 

Fotó: Freepik

A mezőgazdaság számára tragikus ez a vízhiány, hiszen 20-30%-os terméskieséssel is számolni lehet, mely bizony az árakra is igen nagy hatást fog gyakorolni. A szakemberek szerint az aszály legalább június 20-ig elhúzódik a hőséggel együtt, így a helyzet csak romlani fog. 

forrás

A nyitókép forrása: ededchechine / Freepik