Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Május végére elfogytak Magyarország készletei

A Föld éves erőforrásait sokkal hamarabb éljük fel, mint egy év. Ennek oka egyrészt a túlnépesedés, másrészt az ész nélküli fogyasztás, mely a fejlett nyugati civilizációkra jellemző. Ennek is köszönhető, hogy hazai léptékben a túlfogyasztás napja május 25-re esett...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null


A Föld tartalékai bizony végesek, ezek fogyása pedig egy éves ciklusban mérhető is. Ahogyan azzal is tisztában vagyunk, hogy ezeket az erőforrásokat milyen gyorsasággal éljük fel. A túlfogyasztás napja minden évben egyre korábbra esik, ez pedig elkeserítő. Hiszen azt mutatja, mennyire pazarlóan bánunk az erőforrásainkkal. Ez különösen igaz idehaza, hiszen a nemzetközi túlfogyasztási naphoz képest (mely várhatóan július 25-én lesz), nálunk már májusban, két hónappal előbb érkezett el ez az időpont. 

május,túlfogyasztás,erőforrás,Magyarország,illusztráció,szomorú,lány,beleharap,a,Földbe
Májusra sikerült felélnünk az elméleti készleteinket / Fotó: Pixabay

A feladat tehát adott,  a saját fogyasztásunkat kell csökkenteni. Ennek eszközei pedig egyszerűek, bár a kényelmünkről lemondani nem olyan könnyű. Az utazásaink visszafogása (különösen a repülés) sokat tehet ezért, ahogyan az is, ha nem veszünk kétévente új mobilt, laptopot, felesleges technológiai kütyüket. A túlfogyasztás egy szokás, amiről ha leteszünk, jobb hely lesz a világunk, és sokkal több pénz marad a zsebünkben is! 

forrás