Április 30. Kedd, Katalin, Kitti

Idén augusztus 2-re felzabáltuk a Földet...

Éghajlat
2023. augusztus 03. 11:00
null

Igyekszünk környezettudatosan élni? Nos, sajnos nem egészen ez derül ki a WWF adataiból, pontosabban fogalmazva a 30 alatti korosztály környezettudatos szemlélete hanyatlik, visszaesik, ami kifejezetten nagy baj.

Az ok nem teljesen világos, mindenesetre a rengeteg, sokszor egymásnak ellentmondó információ biztosan nem segít ezen, illetve az sem, hogy elhisszük, mi magunk annyira keveset adunk hozzá az egészhez, hogy kár görcsölni a környezettudatos élet lehetőségén. Persze az sem elhanyagolható tény, hogy az öko életvitel sok lemondással is jár, amit a fiatalok egyre kevésbé hajlandóak megtenni.

Augusztus 2. ez az a dátum, amíg a Föld képes volt minket, embereket idén eltartani. Innentől már a 2024-es erőforrásokat éljük fel. Egy egészen keveset sikerült javítani a felzabált bolygó napján, de ez még nagyon kevés. Főleg akkor, ha azt is hozzátesszük, hogy ha mindenki úgy élne, mint mi, magyarok, akkor a túlfogyasztás napja már május 30-án bekövetkezett volna...

Hogy mit tehet egyetlen ember? Példát mutathat, mert igenis is egy fecske is csinálhat nyarat! A sok apró tett – a műanyagmentesség, az élelmiszerpazarlás visszafogása, a vízspórolás, a gáz és áramspórolás, stb. - nem tűnik soknak egyetlen ember esetében, de a példa ragadós, és sok kicsi bizony elképesztő eredményeket képes adni. A nagyokra kevés hatásunk van, hát tegyünk az élhetőbb környezetért kicsiben, akár a saját mikrokörnyezetünk jobbá tételével, mert ez is számít, nem is kicsit!

képek és lead kép: shutterstock

ökoéletvitelFöld