Június 24. Hétfő, Iván

Ha húsvét, akkor műanyagdömping - pedig könnyen lehetne másképpen is...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Ha ünnep, akkor műanyag, és ez sajnos nincsen másképpen a húsvét esetében sem. Bár most a nagy családi összejövetelek száma mérsékeltebb lesz, ez azt is jelenti, hogy a nagyszülők, bácsikák és nénikék mind külön igyekeznek örömet szerezni a kisebbeknek és a nagyobbaknak. Ezt pedig töméntelen műanyag kíséretében teszik, ami felesleges.

Édes élmény

A csokoládé az ünnep része, és sokan a csokinyusziról sem szeretnének lemondani. De legalább annyit megtehetünk, hogy nem bolti csokival tömjük meg a gyerekek készleteit, hanem süteménnyel, otthon elkészített finomságokkal. Ezzel ugyanis egy halom felesleges csomagolóanyagtól óvjuk meg a környezetünket. Nem utolsó sorban pedig abban is teljesen biztosak lehetünk, hogy mit is eszik a gyerek - színezékek és tartósítószerek tekintetében.

kép: inhabitat.com

Tojás

A tojás is sokszor problémás. A locsolókkal idén sajnos nem lesz olyan sok dolgunk, de ettől függetlenül a tojás az ünnep szerves része. Ehhez azonban nem kell a csokitojás, pláne nem az, amiben műanyagba csomagolva műanyagmütyűrökrejtőznek, amikkel nagyon maximum 10 percet játszik a gyerek.

Az igazi tojás is nagy élmény, főleg, ha elkészítésébe bevonjuk a gyereket is, teljesen mindegy, hogy fiúról vagy lányról van szó. A természetességhez a festékanyag kiválasztása is hozzátartozik. A neten számtalan tippet találhatunk arra, hogyan fessünk tojást olyan anyagokkal, amiket a legtöbb háztartásban megtalálunk, és amik után a festett tojás is minden probléma nélkül elfogyasztható!

kép: inhabitat.com

Keresgélés

Élmény nézni a gyerekek arcát, mikor a kertben, teraszon elrejtett finomságokra rálelnek. Ehhez sokan használnak tárolót, ami sajnosmegint csak többnyire műanyag. Pedig egy kisebb kosár erre tökéletesen alkalmas - ráadásul sokszor újra lehet használni (és akár kínálóként a kenyér, péksütemény számára is tökéletes az étkezőasztalon). A benne lévő zöld műanyagcsíkok, melyeket fűnek csúfolunk szintén feleslegesek. A kertekben erre biztosan találunk alkalmas fűcsomót, amit megvagdosva kész is a tojások “ágya”. Ha a fű nem áll rendelkezésre, akkor is sokkal jobb, ha zöld papírcsíkokat használunk, ezek lebomlása legalább nem tart néhány százévig...

lead kép: thoroughlymoderngrandma.com