Június 23. Vasárnap, Szidónia, Zolna

Ha már unja a kertet és a balkont

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szép lassan eljutunk arra a pontra, hogy hiába van kertünk, vagy egy hangulatos balkonunk, már nem akarunk oda sem kimenni, már unjuk, csak szeretnénk végre kiszakadni a megszokott, a járvány miatt kényszerűen behatárolt kereteink közül. Pedig a kert, a friss levegő nagyon jót tesz, ígynincs más hátra, mint kissé átalakítani a hangulatot, hogy újra megjöjjön a kedvünk a saját kertünkhöz, vagy balkonunkhoz.

Olyan fontos?

Olyan fontos, hogy sok időt legyünk a friss levegőn? Elvégre a tévében mindig más megy, a kanapé is kényelmes, minek nekünk az az állandókint lét? Egyrészt azért fontos, mert a tiszta levegő - mely most különösen tiszta - segít csökkenteni abezártság érzést, elkerülni a depresszió kialakulását. A növények közt, a kertben vagy a balkonon pedig kicsit visszatérhetünk a természethez, ahhoz a közeghez, mely alapfeltétele az egészségnek minden ember számára.

kép: pinterest.com

Most pedig, hogy érkezik a nyár a kert és a balkon növényei is gondoskodást igényelnek, hiszen kevés az eső, döbbenetes a kánikula, és ezt a változást nem csak mi, hanem a bolygó is érzi, segítségre vár. Hát lépjünk azért, hogy újra élmény lehessen a kint lét.

Stílus

Ahhoz, hogy feldobjuk a környezetet a változás mindig jó. A stílusváltás pedig nem is olyan nehéz, mint hinnénk. Nyilván nehezebb a dolgunk úgy, hogy nem rohanhatunk el csak úgy vásárolni, de meglepő, mennyi minden rendelkezésünkre áll alapból is a stílusváltáshoz!

Trópusi hangulatot csempészhetünk magunk köré, ha az orchideákat, broméliákat is kivisszük a kertbe, vagy a balkonra. Akkor érzik jól magukat, ha más növények mellett, vagy azokon kapnak helyet, védve a tűző naptól, így megvan a kellően nedves mikroklímájuk, és a meleget is élvezik. Éjjelre azonban egyelőre még ne hagyjuk kint őket.

kép: scoop.it

A szobai növények zöme, ha nem közvetlen tűző napra kerül, hálás a friss levegőért, így könnyen dzsungellé tehetjük a teraszt vagy a balkont. Ezt a hangulatot erősíti, ha a földről felszedjük a szőnyeget, bármilyen borítást, és a kőre közvetlenül tesszük a bútorokat. Színekben a barna domináljon, akár egy szafarin.

Ha pedig a barna nem elég, akkor irány a mesés kelet! Ehhez sok színes párna, kültéri szőnyeg - beltéri is jó, csak ne hagyjuk kint éjjelre, mert nedvességet vesz fel - füstölők és tea tartozik. Most felejtsük el a székeket, helyette telepedjünk a padlóra, a párnák közé, a virágokat pedig helyezzük el magasabban, így kellemes árnyékot adnak a tea élvezetéhez.

lead kép: homeizea.com