Június 13. Csütörtök, Anett

Havazott az USA-ban, komoly hidegek is érkeztek

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Végre megérkezett a tavasz. A hét végén nem csak napos volt az idő, hanem könnyen leéghettek azok, akik nem figyeltek kellően a napvédelemre. A kerti munkák is egyre nagyobb időintervallumot hódítanak el a napból, élvezzük, hogy végre tényleg jó az idő, és nem gondolunk sem Szervácra, sem Bonifácra, és Orbán (május 25) sem felhőzi el kedvünket, hiába tudjuk, hogy a fagyosszentek még nem érkeztek meg.

kép: BAMWX

Az USA nem volt ilyen szerencsés azáprilisiidőjárással. Számukra egy újabb hidegbetörés hozott kellemetlen napokat, ami nem csak az északi, hanem a középső, de még a déli területek egy részét és Mexikót is érintették.

kép: Justin Berk

A hideg számos rekordot is megdöntött, mivel nem csak éjjel, hanem reggelre is fagyokat hozott magával. Oklahoma City –1.1 °C-os hideget regisztrált április 21-én reggel, Kansas City kicsit kellemesebb, 1.1°C-ra ébredhetett, ami azonban még így is rekord.

kép: abcnews.go.com

Az egyik legalacsonyabbhőmérséklettelrendelkező reggelre aSioux-vízesés közelében élők kelhettek, itt ugyanis -7°C volt április 21 reggelén. De nem csak a fagyok jelentettek gondot, sok helyen havazott is, ráadásul nem is keveset. A Denver közeli hegyekben 40 cm-t is meghaladó hómennyiséget regisztráltak, de Kansas City is 9 cm-nyihavat kapott a nyakába, ami szintén rekord április hónapban.

kép: toledoblade.com

lead kép: ROBERT SCHEER, ROBERT SCHEER-INDYSTAR