2023. január 29. vasárnap
Adél

Az USA északi részén fogvacogtató -45°C is előfordul a hidegbetörés miatt

2021. február 12., 14:00
Az USA északi részén fogvacogtató -45°C is előfordul a hidegbetörés miatt

Nem csak Európa, hanem az USA is kap havat és hideget a nyakába rendesen, bár az ő esetükben ez azért durvább, mint az öreg kontinensen. Itt sem örülnek a közlekedésben a néhol 30 centi hónak, az USA északi államaiban azonban mindehhez még szélsőséges hideg is társul. 

kép: rochesterfirst.com

Tény, hogy Montana nem éppen a legmelegebb régió része, de a néhol -45°C-os hideg azért itt is szokatlan. Ráadásul a szakemberek szerint a hideg légtömeg a középső országrészbe is lenyúlik, igaz, ennyire azért nem hoz szélsőséges hőmérsékleteket. Csapadékot azonban igen. 

 

 

 

A hó és az erős szél párosa bizony nagyon kellemetlen tud lenni, erről most az északi államok sokat tudnának mesélni. Itt jelentősen megszaporodtak az úton elakadt kamionok, illetve az olyan balesetek, melyek a hóval hozhatóak összefüggésbe. 

kép: forbes - getty

Dél felé haladva sem sokkal rózsásabb a helyzet. Oklahoma és Missouri területein is lehet számítani hóra, de itt sokkal jellemzőbb az ónoseső, ami talán még rosszabb közlekedési körülményeket teremt, arról már nem is beszélve, hogy milyen rombolást képes végezni a fő mezőgazdasági területeken. 

kép: economictimes.indiatimes.com

lead kép: eu.usatoday.com

Ezek is érdekelhetnek