Május 28. Kedd, Csanád, Emil

Tűzvész Argentínában

null

Argentínában két futótűz kapott lábra, melyek sajnos hasonló körülményekkel találkoztak, mint a kaliforniai testvéreik: kiszáradt növényzet, nehezen megközelíthető régiók és jelentős erősségű szél.

Sajnos, ahogyan az USA esetében is, Argentínában is tragédia lett az eredménye a fent említett elegynek. A két futótűz azóta is pusztít, március 12-ig 2000 hektárt perzseltek fel.

A tűzek eddig mintegy 200 házat is porrá égettek és 7 sérültet - köztük egysúlyosat- hagytak maguk mögött. A helyi hatóságok 15 embert keresnek, akiknek nyomuk veszett a lángok érkezését követően. Az érintett területekről az evakuálás folyamatosan zajlik.

ElHoyóban - az egyik érintett területen - egy kiadós esőzés sietett a helyiek segítségére, mely elfojtotta a lángokat. A szakemberek azonban aggódnak, hiszen ennyi eső kevés ahhoz, hogy a növényzet szárazságán javítson - illetve csak rövid időre teszi ezt meg -, a parázs azonban, mely a megázott hamu alatt szunnyad még közel sem aludt ki, vagyis sajnos újra lángba boríthatja a területet.

képek: alvaro2k

lead kép: youtube.com