Május 19. Vasárnap, Ivó, Milán

Texasban megfagytak a majmok is

Világidőjárás
2021. február 25. 14:00
null

A Texasban tapasztalt ítéletidőre senki nem volt felkészülve. Ugyan nem ez az első eset, hogy egy déli államban kifejezetten hideg van, de azért arra ritkán van példa, hogy a szélerőművek is befagyjanak, vagy, hogy a gázellátás is akadozzon a hideg miatt.

kép: Jerry Lara-San Antonio Express-News-ZUMA Press

Sajnos nem csak a gázzal, az áramellátással is gondok voltak, napokra leállt a szolgáltatás, vagyis az emberek nem igazán tudtak fűteni. Persze esetükben ott a segítség, a mentőegységek, vagy a barátok, de még így is sokan vesztették életüket az események hatására.

kép: AP Photo-San Antonio Express-News, Bob Owen

Nagyon szerencsétlen helyzetbe került az egyik helyi állatkert is, ahol 12 főemlős pusztult el a hideg idő miatt. A hely szakemberei kiemelték, hogy soha eddig nem tapasztaltak több napos áramkimaradást, vagyis egyáltalán nem voltak rá felkészülve.

Ez azt jelenti, hogy nem rendelkeztek olyan generátorokkal és fűtőegységekkel, melyekkel biztosítani tudták volna a nagyobb terek melegen tartását. A főemlősöket a gondozók igyekeztek befogni, és a zárt terekbe juttatni, de ez nem minden esetben sikerült.

kép: Instagram - primarily_primates

Az állatkertet a tragédia megrázta, de szerencsére nagyon sok adományt is kaptak, így megígérték: hiába nagyon ritka az ilyesmi, legközelebb már nem éri őket váratlanul, mert több hatékony generátort is beszereznek az adományokból!

kép: edition.cnn.com

lead kép: edition.cnn.com

állattélUSAhidegemberTexas