Június 16. Vasárnap, Jusztin

Havazott Malibun

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Amikor azt mondjuk Kalifornia, akkor nehezen kapcsoljuk össze az államot a hideggel, holott azért az is van ott bőven. Hiszen hegyvidékkel is rendelkezik, ahol a téli időszakban a havazás is rendszeres, ahogyan a szomszédos Nevadában is.

kép: LASD Lost Hills Stn.

Ha azonban azt mondjuk,Malibu, akkor kivétel nélkül mindenkinek a napsütés, az óceánpart, s fürdőruha és a koktélok ugranak be. Most azonban amalibuilakosok is igen szokatlan látványra ébredhettek.

kép: LASD Lost Hills Stn.

Január 26-án a dél-kaliforniai lakosok azt láthatták, hogy vékony fehér lepel fedi a környezetüket. A havazás nem tartott sokáig, és nem is hozott jelentős mennyiségű csapadékot, de mindenképpen szokatlan jelenség. Főleg, ha azt is hozzátesszük, hogy ez zsinórban a második év, amikorMalibuhavat láthat.

Önmagában a hó ekkora mennyiségben nem okozna nagy gondot, már ha a lakosok fel lennének készülve rá. Így azonban több baleset is történt a síkos utakon. A komolyabb gondot az a viharrendszer okozza, mely a havat is szállította. Hiszen hozott magával szelet és esőt is, amelyet más területek erősen megéreztek.

kép: LASD Lost Hills Stn.

A helyi meteorológiai szolgálat ráadásul arra figyelmeztet, hogy több ilyen viharrendszer is közelít a régióhoz, amik nem csak több havat, hanem heves esőzéseket is hozhatnak, amiknek következtében sajnos jelentősen megnő az áradások és a földcsuszamlások kialakulásának valószínűsége.

kép: Pepperdine Graphic

lead kép: Pepperdine Graphic