Február 22. Csütörtök, Gerzson

15 éve nem volt olyan hideg Delhiben, mint az év legelején

Világidőjárás
2021. január 07. 16:00
null

Indiában is tél van, pontosabban száraz hűvös évszak, hiszen a tél itt azért egy kicsit mást jelent. Számunkra a mínuszok és a hó jelenti a hideg évszakot, Indiában azonban ez inkább csak a hegyvidékeken jellemző. A tengerszinten a téli időszak is 10°C feletti hőmérsékleteket hoz, a part közelében pedig 20°C felett alakul a hőmérséklet. Ennek megfelelően Indiában csak bizonyos részeken rendezkednek be arra az emberek, hogy esetleg komolyabban is fűteni kell.

kép: skymetweather.com

Most azonban Delhiben, a fővárosban is nagyon hideg van, 1,1°C-ot rögzítettek, amire már 15 éve nem volt példa. Sajnos sok helyen a menedékházakban még áramellátás sincsen, ami nagyban megnehezíti az emberek dolgát a hideggel szemben.

Emelletthiába száraz évszak a tél, delhiben heves esőzések okoznak gondokat. Egyetlen nap alatt január hónap átlag csapadékmennyisége hullott, mely villámáradások kialakulásához is vezetett. A hideggel karöltve az eső igencsak kellemetlen tud lenni, de ehhez még hozzáadódik, hogy a város egyes részein jégesővel is számolni kellett.

kép: ndtv.com

A helyi meteorológiai szervezetek előrejelzései alapján a hideg nem tart sokáig, néhány napon belül emelkedni fog a hőmérséklet, ám egyelőre átlag alatt marad a hőmérőhiganyszála.

kép: ANI twitter

lead kép: skymetweather.com

klímatélhidegIndiaemberDelhi