Május 20. Hétfő, Bernát, Felícia

Kuvait is fuldoklik az áradások miatt

Világidőjárás
2020. december 04. 08:00
null

Kuvaitban is esik, méghozzá napok óta. A folyamatos esőzéssel alapvetőennincs is semmi baj, csakhogy ez novemberben nem megszokott, ilyenkor ugyanis egy hónapban nagyjából 20 mm csapadék érkezik a területre. Kuvait sem az esőiről híres, most novemberben azonban a hónapban megszokott mennyiség több, mint hatszorosa érkezett pár nap leforgása alatt.

kép: Asad-Xinhua

A helyenként 134 mm csapadék elvezetésére teljesen alkalmatlan a kiépített rendszer, melyet az emberek most erősen nehezményeznek, mivel igen sok káruk keletkezik. Az utcákon hömpölyög a víz, és felbugyog a csatornafedeleken keresztül is. A szállított hordalék károkat okoz a járművekben is.

kép: daijiworld.com

kép: Asad-Xinhua

A házak és középületek is megsínylik a sok vizet, főleg, ha annak sikerül bejutnia a lakó, eladó és munkaterekbe is. A helyi tűzoltóság igyekszik minden hívásra reagálni, és ennek köszönhetően halálos áldozata nincsen az áradásnak, ám nem győzik az iramot, így az emberek maguk kénytelenek eltakarítani a hordalékot az utakról, hogy közlekedni tudjanak.

kép: Asad-Xinhua

A klímakatasztrófa kibontakozásához az ilyen típusú esőzések is hozzátartoznak. A szélsőségessé váló időjárás egyik lehetségesmegnyilvánulásiformája, hogy igen sokáig egyetlen csepp eső sem esik, majd egyszerre akkora mennyiség, amivel nem tudunk mit kezdeni.


kép: Asad-Xinhua

lead kép: Asad-Xinhua

vízklímaesőemberáradásKuvaitélet