Június 16. Vasárnap, Jusztin

Eta 170 életet követelt eddig

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Eta léte már önmagában is rekord, de nagyon úgy tűnik, hogy a hurrikánnak ez kevés. Elképesztő rombolást vitt véghez Közép-Amerikában, több száz halálos áldozatot hagyva maga mögött.

kép: businesspostbd.com

Guatemalában 100 ember vesztette életét Eta heves esőzései, illetve az azok következtében kialakuló földcsuszamlásokban. Egy óriási kiterjedésű sárlavina 150 házat sodort el, mikor egy domboldal egésze egyszerűen leomlott.

kép: Esteban Biba-Pool Photo via AP

A térségben mintegy 170 halálos áldozatról tudnak eddig, de sajnos azáradásokbanés a sárlavinákban több, mint 100 ember eltűnt, így a halálos áldozatok száma várhatóan jócskán megemelkedik majd.

kép: Esteban Biba-Pool Photo via AP

A 4-es kategóriájú hurrikán sok helyen 220 km/h-ás szélviharokkal is támadt az eső mellett, mely nem csak fákat csavart ki, hanem villanyoszlopokat is ledöntött, áramellátás nélkül hagyva több ezer háztartást.

kép: Esteban Biba-Pool Photo via AP

Eta nem állt meg, de jelentősen veszített erejéből. Mostanra trópusi depresszióvá szelídült, de újra a nyílt víz felett mozog, Florida, Kuba és a Bahama-szigetek felé mozogva. A pontos útvonalát most sem tudják megállapítani a szakemberek, de várhatóan erősödni már nem fog olyan mértékben, hogy újra hurrikán kategóriába kerüljön.

kép: Esteban Biba-Pool Photo via AP

lead kép: Johan ORDONEZ - AFP