Június 17. Hétfő, Alida, Laura

Vongfong komoly pusztítást vitt véghez a Fülöp-szigeteken

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Vongfong jött, látott, és miután meglátogatta a Fülöp-szigeteket, el is csendesedett. Mára nagyjából ki is ért az országhoz tartozó vízterületekről is, vagyis a szigetek számára most egy nyugalmasabb időszak következik, legalábbis a következő tájfun megjelenéséig.

kép: INQUIRER.net facebook

kép: Carlo Tapalla facebook

A vihar meglepően nagy károkat okozott a területen, annak ellenére, hogy erejét tekintve nem ez volt a legerősebbek egyike. A szigeteken összesen mintegy 47 000 embert kellett kitelepíteni.

Az infrastruktúra és az épületek is jelentős károkat szenvedtek. Sajnos komoly csapás érte a növényzetet, közte az élelmiszernövényeket is.BenEvardonkormányzóYolandához, aszupertájfunhozhasonlította a pusztítás mértékét. A két viharrendszer közt a különbség az, hogyVongfong a jelentések szerint halálos áldozatokat nem szedett.

kép: Carlo Tapalla facebook

A pusztítás mértéke valószínűleg annak köszönhető, hogy a helyi önkormányzatok a védekezésre jóval kisebb összeget fordítottak, mint a szokásos. Az ok nem hanyagság, csupán az, hogy a koronavírus elleni intézkedések kiürítették a kasszákat.

kép: Carlo Tapalla facebook

lead kép: INQUIRER.net facebook