Május 8. Szerda, Mihály

Kitört a vulkán a turisták alatt

Világidőjárás
2019. december 09. 12:00
null

A Fehér - sziget Új-Zéladegyik látványos vulkánjának az otthona. Az azonos névvel rendelkező vulkán igazi látványosság, évente mintegy 30 000 turista látogatja meg a helyszínt.

kép: en.wikipedia.org

A vulkánnak egészen atetejéig, a kráter pereméig fel lehet menni, sőt, magába a kráterbe is le lehet ereszkedni. A sziget egyik különlegessége, hogy felette mindig van némi fehér felhőzet. Azt sem szabad azonban elfelejteni, hogy aktív vulkánról van szó, és mint ilyen bizony sokkal több tiszteletet érdemelne.

kép: Michael Schade Twitter

Most megtörtént az, ami minden turista, de valószínűleg a vulkanológusok rémálma is: a Fehér vulkán kitört, előzetes figyelmeztetés nélkül, Úgy, hogy peremén és kráterében is emberek tartózkodtak.

kép: Michael Schade Twitter

A sérültekről és eltűntekről, valamint a halálos áldozatokról szóló híradások nem egyértelműek, de tény, hogy legalább 20 ember égési sebekkel szorul ellátására, és sajnos egy halálos áldozat már biztosan van. Sok az eltűnt, és amíg a helyzet nem tisztázódik le teljesen, addig a számok még növekedhetnek.

kép: waddey (ވައްޑެ) Twitter

A tragédia után nem sokkal 7 mentőhelikopter érkezett a lakatlan szigetre, orvosi személyzettel, hogy a sebesültek ellátásáról gondoskodjanak.

kép: waddey (ވައްޑެ) Twitter

lead kép: passenger6a.com

vulkánturistaFöldemberhalálélet