Június 17. Hétfő, Alida, Laura

Tűzvihar van Ausztráliában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Nem csak Kaliforniában okoznak gondot a tüzek. A szárazság Új-Dél-Wales-ben is magával hozta a legrosszabbat: intenzív bozóttüzekkel kell megküzdenie a helyi hatóságoknak.

kép: Gabe Twitter

Jelenleg 3 megerősített halálesetről lehet tudni, de sok helyi médium 5-re teszi a halottak számát. 40 ember megsérült, további 43 pedig eltűntként van nyilvántartva, mivel sok területet képtelenek elérni a szakemberek.

kép: Gabe Twitter

A tűz hirtelen csapott fel, ingen intenzíven, így mára 150 házat elégetett, hiába az 1000 tűzoltó és a segítőszemélyzet, alángokfolyamatosan terjednek.

A tűzoltók elmondásai alapján a hirtelen felcsapó lángokra sokan nem tudtak időben reagálni, így olyan dolgokat voltak kénytelenek látni és megtapasztalni, amit soha többé nem szeretnének.

kép:Britt (Maiden Warrior) Twitter

Az áldozatok és sérültekszámaa hatóságok szerint jelentősen emelkedni fog, hiszen a tűz több területet is teljesenkörbeölelt.

kép: Syd Walker Twittter

Queensland42 régiójában rendkívüli állapotot hirdettek. A tűzoltóság helyivezetőjeelmondta, hogy ez nem szimplán egy bozóttűz, ez egy tűzvihar, amit elképesztően nehéz megfékezni. Jelenleg mintegy 74 bozóttűzről tudnak, ám 43-at közülük még semmilyen kontroll alá nem voltak képesek vonni.

lead kép: Matt Hope Twitter