Július 17. Szerda, Elek, Endre

Szárazságot követő áradás - a helyzet csak romlik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szomáliában éveken keresztül küzdöttek a gazdák a folyamatosaszállyal, mely a termésben és az állatállományban is károkat okozott. Most azonban a szomáliai kormány kénytelen volt egy árvízkezelési tervet, valamint egy 72.5 millió dolláros alapot létrehozni, hogy az életmentő tevékenységeket finanszírozni lehessen.

kép: aljazeera.com

Az alapra azért volt szükség, mert bár a nemzetközi szervezetek folyamatosan segítik az országot, ez mégis kevésnek bizonyult. A pénz mennyisége elsőre talán magasnak tűnik, tekintve, hogy az időszak, melyben felhasználható 2019 november és 2020 január között van, de a számokat tekintve sajnos nem az.

kép: goobjoog.com

Bár ismert azaszály ésaz áradás ciklikus változása, a hatalmas mennyiségű, egyszerre lezúduló csapadék olyan áradásokat váltott ki, melynek következtében 17 ember vesztette életét, és 536 000 veszítette el otthonát, vagy szenvedett jelentős anyagi veszteségeket.

kép: watchers.news

Nem csak a házakat tette tönkre ugyanis a víz, hanem elmosta a termést is, és az állatállományt is jelentősen megritkította, mely hatalmas veszteségeket jelent mind a gazdáknak, mind pedig az egész országnak, az élelmezi lehetőségeket nézve.

kép: watchers.news

lead kép: xinhuanet.com