Június 14. Péntek, Vazul

Nakri rombol Vietnámban - 6 halálos áldozata van, és még nem megy sehova

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Vietnám nincs éppen jó helyzetben. Nemrégiben megtapasztalhattaMatmoerejét, de igazábólfelocsúdnisem volt ideje, hiszen megérkezettNakri.

kép: watchers.news

A trópusi vihar jelentős mennyiségű esőt hozott, a teljes területre vetítve akár 400 mm is eshet, míg a viharrendszer elvonul. Ez pedig hatalmas gond, hiszenMatmosem hagyta Vietnámot eső nélkül,Nakriígy újabb áradásokat és földcsuszamlásokat hozott.

kép: Vietnam Insider Twitter

A Fülöp-Szigetek sem járt jobban, hiszen mire a vihar elvonult, egy hozzá tartozó “nyúlvány” még olyan esőzésselsúlytottaa területet, mely jelentős áradásokat okozott.

Összességében több, mint 60 000 ház sérült vagy semmisült meg, az anyagi károkjelentősek. Vietnámban eddig 56 út és 10 híd semmisült meg a vihar következtében, és sajnos 6 halálos áldozattal is számolni kell.

kép: youtube.com

És sajnos még koránt sincs vége a megpróbáltatásoknak.Nakriugyanis legalább november 17-ig jelen lesz az országban. Bár ereje egyre gyengül, ennyi idő alatt további jelentős károkat képes okozni, amikkel a helyi hatóságoknak meg kell küzdeniük, pedig kapacitásuk már így is jócskán megfogyatkozott.

kép: watchers.news

lead kép: skymetweather.com