Június 17. Hétfő, Alida, Laura

A tűz mellé 46°C-os meleget is kap Ausztrália

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az ausztráloknak sem könnyű az életük, pedig náluk nem komor és esős az időjárás, mint itthon. Éppen ez a baj, hiszen a kontinensen éppen tombol a nyár, a szó legszorosabb értelmében.

kép: bbc.com

Tavaly nyáron a forróság már gondokat okozott. Tömegesen pusztultak tőle az állatok, és persze az embereket is megviselte a jelenség. Azonban most, igazából a nyár elején már meleg rekordokat kellett átírni, nem is egyet.

kép: bbc.com

A gondot a hatalmas bozóttüzek okozzák, melyekhez egy hőhullám is csatlakozik. Ennek köszönhetően egyes területeken 46°C fölé is kúszott a hőmérő higanyszála.

kép: globalnews.ca

Ez biztosan megviseli a helyi állatvilágot is, ám erről most nem sok szó esik, mivel az elharapódzó bozóttüzek a média és a helyi erők figyelmét is teljesen lekötik.

kép: thestar.com.my

A szélsőséges időjárásnak köszönhetően Viktória államban sajnos követhetetlenné vált a tüzek terjedése, ez pedig rendkívül veszélyes. Amellett, hogy teljes tűztilalmat rendeltek el egész Dél-Ausztrália területén, a vezetés azt is megfogalmazta, hogy a terjedő tüzek olyan sebesek, és olyan kiszámíthatatlanok, hogy ha azok városok, kisebb települések közelében csapnak fel, akkor az emberek képtelenek lesznek menekülni.

kép: thenewdaily.com.au

lead kép: thenewdaily.com.au