Július 18. Csütörtök, Frigyes

900 000 háztartás maradt áram nélkül a szél miatt Kanadában

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Quebecheves szélviharral nézett szembepénteken, és bizony vesztesen került ki az összecsapásból. A széllökések elérték a 100 km/h-ás sebességet, és hatalmas károkat okoztak.

kép:nationalpost.com

A szélvihar nem kímélte sem a fákat, sem az elektromos vezetékeket, illetve azok oszlopait, így 900 000 ügyfél maradt áramszolgáltatás nélkül Kanadában. Ennél is nagyobb baj, hogy egy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült a letörő és lezuhanó ágak következtében.

kép:montreal.ctvnews.ca

Az áramszolgáltató felhívta a lakosság figyelmét, hogy készüljenek fel akár két napos áramszünetre is. Rengeteg helyen rongálódott meg a vezetékrendszer, és a javítások előtt sokszor még a törmeléket és a fákat is el kell tüntetnie a szakembereknek. A javítási munkálatok miatt autópályákat is időlegesen le kellett zárni.

kép:sott.net

Az embereknek a vihar sújtotta területen azt tanácsolják, hogy amennyire lehet, kerüljék el a fákés a villanyoszlopok környékét. Ha mindenképpen át kell menni alattuk, győződjenek meg arról, hogy azok nem sérültek, nem zuhanhat le róluk semmi az ember nyakába. Ha nem biztosak a dolgukban, inkábbkerüljenek, akár nagyot is, mert még mindig sok ág szakad le, melyek a vihar következtében sérültek meg.

kép:thesuburban.com

Vasárnapra az ügyfelek többsége visszakapta az áramszolgáltatást, 100 000 ügyfél azonban továbbra is várakozik, esetükben a probléma elhárítása lényegesen bonyolultabb.

kép:ckom.com

lead kép:globalnews.ca