2020. november 1. vasárnap
Marianna

Tornádó pusztított a kedvelt üdülőhelyen

2019. július 24., 16:00
Tornádó pusztított a kedvelt üdülőhelyen

Az Egyesült Államokban nem ritkák a tornádók. Olyannyira nem, hogy évente átlagosan 1253 ilyen gyilkos széllel kell szembenéznie az itt élőknek. Persze nem mindenkinek. 

kép: Eversource MA Twitter

A Tornádók erejük teljében a part menti településeket szokták elérni. Ez sajnos nem azt jelenti, hogy a belső területek lakói fellélegezhetnek, hiszen egy erős szélvihar mélyen benyomulhat a szárazföld belsejébe, mire elveszíti lendületét. Azonban még így is vannak olyan részei az USA-nak, ahol a tornádóktól nem kell tartani. Ilyen Alaszka, Rhode Island, vagy éppen Massachusetts. 

kép: Eversource MA Twitter

kép: Eversource MA Twitter

Ez utóbbinak egyik kiemelten kedvelt nyaralóhelye Cape Cod, ahol azonban most az emberek találkozhattak életük első helyi tornádójával, mely a korrigált Fujita skála szerinti egyes fokozatú volt. A szél sebessége elérte a 177 km/h-t is, ás igen nagy pusztítást vitt véghez, tekintve, hogy ilyen erejű szélhez sem a helyi növényzet nincsen hozzászokva, sem pedig az építészet nem igazán számít rá. 

kép: Eversource MA Twitter

A vihar főleg az elektromos vezetékekben tett kárt azzal, hogy az oszlopokat kicsavarta a földből, vagy a közeli fákat hajigálta a vezetékekre. Szerencsére sem halálos áldozatokról sem pedig sebesültekről nem érkeztek hírek. 

kép: watchers.news

lead kép: Eversource MA Twitter