Június 13. Csütörtök, Anett

Újabb durva tájfun tart Japán felé

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

JapánbanHagibiselképesztőrombolást vitt véghez, nem egész két hete. Most azonban nincs idő tovább sajnálkozni, mivel újabb csapás közeleg, ami aBualoinevet kapta.

kép:severe-weather.eu

Bualoiegy tájfun, mely jelenleg a víz felett tartózkodik, és rendkívüli erősödési folyamatokat produkál. A tájfun most 4-es kategóriájú, deHagibis-szel ellentétben nem valószínű, hogy jelentősen veszítene erejéből, mire partot ér.

A veszélyeztetett terület ezúttal is Japán, azIwoJimasziget, melyTokioprefektúrához tartozik. A tájfun a nagy szigeteket valószínűleg elkerüli majd, és mire oda érne, már jelentősen gyengülne is, de ez valószínűleg nem vigasztalja az embereket, hiszenHagibisis “csak” 2-es kategóriájú tájfun volt.

kép:severe-weather.eu

Bualoiazonban a kis szigetet várhatóan minimum 3-as, de inkább 4-es kategóriájú csapásként éri majd el. Dacára minden felkészülésnek, már most tudni lehet, hogy hatalmas károkat fog okozni. A partokon a hullámok, beljebb pedig a retteneteserejűszél tarol majd. Már csak reménykedni lehet, hogyIwoJimanem jutAbacosorsára - aminekDoriantomboló haragjával kellett szembenéznie.

lead kép:severe-weather.eu