2023. január 30. hétfő
Gerda, Martina

Újabb rekordhoz közelít 2020 - a görög ábécé betűi is elfogynak a viharneveknél

2020. október 20., 12:00
Újabb rekordhoz közelít 2020 - a görög ábécé betűi is elfogynak a viharneveknél

Ha azt gondolta, hogy a görög ábécé betűi már biztosan elegendőek lesznek ahhoz, hogy a 2020-as hurrikánszezon viharait el lehessen nevezni, akkor tévedett. 

Érkezik Epsilon és Zeta is. A két rendszer egyelőre csak alakulóban van, de a kalkulációk szerint mindkettő eléri azt a fokozatot, ahol már nevesíteni kell őket. Sőt, a várakozások alapján Zeta sajnos komoly fenyegetést is jelent a partvidékre - bár várhatóan hurrikánná nem fejlődik. 

Zeta az utolsó a görög ábécé lehetőségei között, de a szezon még november 30-ig tart, vagyis még bőven akad lehetőség arra, hogy újabb vihar, vagy éppen viharok szülessenek az Atlanti-óceán viharbölcsőjében. 

 

 

 

Ha pedig ez bekövetkezik, akkor a 2020-as viharszezon átveszi a stafétát, az első helyezést a 2005-ös szezontól. 

Igaz, a mostani szezon nem produkált annyi hurrikánt, mint a 2005-ös, és annyi jelentős erővel rendelkező hurrikánja sem volt, de ez nem vigasztalja azokat, akik átélik a viharokat. Ugyanakkor bár Louisiana a mostani szezonban több hurrikánnal is találkozhatott, mégsem kellett szembenéznie olyan erejű viharral, mint amilyennel 2005-ben, szerencsére nem érkezett még egy Katrina. 

képek és lead kép: severe-weather.eu

Ezek is érdekelhetnek