2023. június 3. szombat
Klotild

Újabb durva tájfun tart Japán felé

2019. október 24., 08:00
Újabb durva tájfun tart Japán felé

Japánban Hagibis elképesztő rombolást vitt véghez, nem egész két hete. Most azonban nincs idő tovább sajnálkozni, mivel újabb csapás közeleg, ami a Bualoi nevet kapta. 

kép: severe-weather.eu

Bualoi egy tájfun, mely jelenleg a víz felett tartózkodik, és rendkívüli erősödési folyamatokat produkál. A tájfun most 4-es kategóriájú, de Hagibis-szel ellentétben nem valószínű, hogy jelentősen veszítene erejéből, mire partot ér. 

A veszélyeztetett terület ezúttal is Japán, az Iwo Jima sziget, mely Tokio prefektúrához tartozik. A tájfun a nagy szigeteket valószínűleg elkerüli majd, és mire oda érne, már jelentősen gyengülne is, de ez valószínűleg nem vigasztalja az embereket, hiszen Hagibis is “csak” 2-es kategóriájú tájfun volt. 

kép: severe-weather.eu

Bualoi azonban a kis szigetet várhatóan minimum 3-as, de inkább 4-es kategóriájú csapásként éri majd el. Dacára minden felkészülésnek, már most tudni lehet, hogy hatalmas károkat fog okozni. A partokon a hullámok, beljebb pedig a rettenetes erejű szél tarol majd. Már csak reménykedni lehet, hogy Iwo Jima nem jut Abaco sorsára - aminek Dorian tomboló haragjával kellett szembenéznie. 

lead kép: severe-weather.eu

Ezek is érdekelhetnek