2022. június 30. csütörtök
Pál

Tűzvihar van Ausztráliában

2019. november 12., 08:00
Tűzvihar van Ausztráliában

Nem csak Kaliforniában okoznak gondot a tüzek. A szárazság Új-Dél-Wales-ben is magával hozta a legrosszabbat: intenzív bozóttüzekkel kell megküzdenie a helyi hatóságoknak. 

kép: Gabe Twitter

Jelenleg 3 megerősített halálesetről lehet tudni, de sok helyi médium 5-re teszi a halottak számát. 40 ember megsérült, további 43 pedig eltűntként van nyilvántartva, mivel sok területet képtelenek elérni a szakemberek. 

kép: Gabe Twitter

A tűz hirtelen csapott fel, ingen intenzíven, így mára 150 házat elégetett, hiába az 1000 tűzoltó és a segítő személyzet, a lángok folyamatosan terjednek. 

 

A tűzoltók elmondásai alapján a hirtelen felcsapó lángokra sokan nem tudtak időben reagálni, így olyan dolgokat voltak kénytelenek látni és megtapasztalni, amit soha többé nem szeretnének. 

kép:Britt (Maiden Warrior) Twitter

Az áldozatok és sérültek száma a hatóságok szerint jelentősen emelkedni fog, hiszen a tűz több területet is teljesen körbeölelt. 

 

 

kép: Syd Walker Twittter

Queensland 42 régiójában rendkívüli állapotot hirdettek. A tűzoltóság helyi vezetője elmondta, hogy ez nem szimplán egy bozóttűz, ez egy tűzvihar, amit elképesztően nehéz megfékezni. Jelenleg mintegy 74 bozóttűzről tudnak, ám 43-at közülük még semmilyen kontroll alá nem voltak képesek vonni. 

lead kép: Matt Hope Twitter

Ezek is érdekelhetnek