2020. október 29. csütörtök
Nárcisz

Hanna Mexikó életét is erősen megkeseríti

2020. július 30., 16:00
Hanna Mexikó életét is erősen megkeseríti

Hanna nemrégiben landolt Texasban, ahova már gyenge hurrikánként érkezett meg, legalábbis ami a szélerősséget illeti. Csapadékot ugyanis igen nagy mennyiségben hozott magával, amit a texasiak meg is szenvedtek. 

kép: Reuters

Hanna tovább vándorolt, de a szárazföld felett természetesen gyengült. Mexikóba is megérkezett, ám most már csak trópusi depresszió formájában. A vihar azonban egy kicsit sem zavarja a besorolása, hatalmas felhőszakadásokkal rontotta el a kedvét a mexikóiaknak is. 

kép: Reuters

 

Ha csak a kedvük ment volna el, még nem is lenne baj, de a vihar jelentős anyagi károkat is okozott. Sajnos a villámáradásokban 5 ember meghalt. Egy nő rohamot kapott, és a vízbe fulladt, valamint egy családot az autójával elsodort a víz. 

Több eltűnt személyt is keresnek, mivel Monterrey környékén körülbelül egy nap alatt 533 mm esőt regisztráltak, mely eléri hazánk éves átlagos csapadékmennyiségét is (500-700 mm). A viharban utak rongálódtak meg, kereskedelmi és lakóingatlanok áztak be, valamint fák és villanyoszlopok dőltek ki. Ez utóbbi hatására több ezer háztartás marad áramellátás nélkül. 

kép: Protección Civil Nuevo León facebook

lead kép: Protección Civil Nuevo León facebook