2022. december 8. csütörtök
Mária

900 000 háztartás maradt áram nélkül a szél miatt Kanadában

2019. november 8., 08:00
900 000 háztartás maradt áram nélkül a szél miatt Kanadában

Quebec heves szélviharral nézett szembe pénteken, és bizony vesztesen került ki az összecsapásból. A széllökések elérték a 100 km/h-ás sebességet, és hatalmas károkat okoztak. 

kép: nationalpost.com

A szélvihar nem kímélte sem a fákat, sem az elektromos vezetékeket, illetve azok oszlopait, így 900 000 ügyfél maradt áramszolgáltatás nélkül Kanadában. Ennél is nagyobb baj, hogy egy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült a letörő és lezuhanó ágak következtében. 

kép: montreal.ctvnews.ca

Az áramszolgáltató felhívta a lakosság figyelmét, hogy készüljenek fel akár két napos áramszünetre is. Rengeteg helyen rongálódott meg a vezetékrendszer, és a javítások előtt sokszor még a törmeléket és a fákat is el kell tüntetnie a szakembereknek. A javítási munkálatok miatt autópályákat is időlegesen le kellett zárni. 

kép: sott.net

Az embereknek a vihar sújtotta területen azt tanácsolják, hogy amennyire lehet, kerüljék el a fák és a villanyoszlopok környékét. Ha mindenképpen át kell menni alattuk, győződjenek meg arról, hogy azok nem sérültek, nem zuhanhat le róluk semmi az ember nyakába. Ha nem biztosak a dolgukban, inkább kerüljenek, akár nagyot is, mert még mindig sok ág szakad le, melyek a vihar következtében sérültek meg. 

kép: thesuburban.com

Vasárnapra az ügyfelek többsége visszakapta az áramszolgáltatást, 100 000 ügyfél azonban továbbra is várakozik, esetükben a probléma elhárítása lényegesen bonyolultabb. 

kép: ckom.com

 lead kép: globalnews.ca

Ezek is érdekelhetnek