Október 22. Kedd, Előd

Jön a világvége, ráadásul pénteken!

Mielőtt bárki nagyon megijedne, 2026-ig várni kell. 1960-ban ugyanis úgy gondolták, ekkor jön a világvége, összeomlanak az emberiség fennmaradását biztosító rendszerek. Az ok pedig a túlnépesedés.

HíresőFöldnépességvilágvége
2024. szeptember 29. 14:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
Crazy,Man,Holding,Apocaliptic,Sign,The,End,Is,Near


Már régen volt utoljára világvége, az ember kezd unatkozni, ha nem retteghet egy picit. Jön a következő, nem kell nélkülözni, ráadásul most kellemesen messze van, de nem túl messze. Így van idő felmondani, bevásárolni, vagy lekötni azt a bizonyos álomnyaralást még utoljára. 

világvége,péntek,13,ítéletnapi,próféta,transzparensekkel,a,kezében
Világvége, ráadásul pont péntek 13-án... /Fotó: Milkovasa

A világvége ezúttal majd péntekre esik – ami kiszúrás, ha az ember nem mond fel időben –, ráadásul november 13-ra tették a matematikai számítások. Az 1960-as évben ugyanis három tudós, Heinz von Foerster, Patricia M. Mora és Lawrence W. Amiot a népesedési adatokat figyelembe véve jósoltak. 

Illetve nem is jóslat volt ez, hanem matematikai számítás, amit 2000 év népesedési adatai szolgáltattak. Egy kis titkot elárulunk: a mai, népesedéssel foglalkozó tudósok 2030-ra teszik azt a fordulópontot, mikor a világ népessége már nem nő tovább, 30 éven belül pedig a csökkenés lesz a trend. Ennek fényében azért óvatosan a felmondásokkal... 

forrás

Nyitókép: Shutterstock