Szeptember 19. Csütörtök, Vilhelmina

Poloskák, most már kifelé!

Lassan eljön az ősz, nemcsak a naptárban, hanem az időjárást tekintve is. Ez lehet, hogy még elképzelhetetlennek tűnik, de a hűvössel a poloskák is megérkeznek majd a lakásba.

Híresőőszhűvöspoloska
2024. szeptember 09. 08:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
Stink,Bugs,On,A,Window,Glass,Surface,In,Sunlight


Sok leírást találhatunk poloskacsapdákról, sőt, arra is sok tippet kaphatunk, hogy a kertben hogyan védekezzünk a kis kártevők ellen. Közülük is a legjobb, ha madár és denevérbaráttá tesszük a környezetünk, a poloskák természetes ellenségei pedig elvégzik helyettünk a piszkos munkát. 

poloskák, ablak, tél
Poloskák - ártalmatlanok, de nagyon bosszantóak... /Fotó: sruilk / Shutterstock

A poloskák ránk nézve tökéletesen ártalmatlanok. Kellemetlen azonban lehet a találkozás, hiszen tudjuk, milyen büdös is tud lenni néhány ezek közül a rovarok közül. Hogy kint tartsuk őket, érdemes a villanyfényt mellőzni, ha nyitva van az ablak, hiszen a poloskák is a fény felé repülnek. 

Jó megoldás lehet a fokhagyma, de ez sajnos nemcsak a poloskákat tudja távol tartani, hanem minden más lényt is, ide értve kedves családtagjainkat is. A nedves törölközővel eltömött nyílások is hatékonyak a poloskák ellen, de a nedvesség a falnak nem feltétlenül tesz jót. Hogy akkor mi az, amivel kint lehet tartani a hívatlan vendégeket? A szúnyogháló! Ez biztos megoldás, persze akkor, ha ügyelünk arra, hogy be legyen húzva! 

Nyitókép: Shutterstock