Június 14. Péntek, Vazul

Ellepték a poloskák az otthonát? Készítsen nekik csapdát! 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Sajnos már évek óta minden ősszel ádáz csatát vívunk a melegedni vágyó poloskákkal, amikkel folyton találkozunk a falon, függönyön, különböző tárgyakon. Sajnos hazánkban természetes ellenség híján könnyen elszaporodnak - melyben nagy segítségükre van a klímaváltozás is-, és ősszel a fűtött szobákba veszik az irányt. Ha nincs szúnyogháló, akkor bizony egy rövid szellőztetés alkalmával gyorsan bejönnek, nem kis bosszúságot okozva. Ha Önnek is elege van belőlük, készítsen nekik poloska csapdát!

kép: gameasphalt.ru

Kárt tesz a kertben, nem szeretjük bent sem

Az erőseninvazív, Ázsiából származó márványpoloskák 2013-tól hazánkban is jelen vannak (természetesen rajtuk kívül több más poloskafajjal is találkozni), és egyre csak szaporodik természetes ellenség híján. Sajnos igencsak kártékony rovar hírében áll, ugyanis növényi nedvekkel táplálkoznak, így előszeretettel dézsmálnak a veteményesben, gyümölcsösben, ami sok bosszúságot okoz mind a mezőgazdaságban, mind a kertekben. Ahogy hidegebbre fordul az időjárás, kintről szépen a meleg lakásokba húzódnak, ám mivel az ember inkább más háziállatokat preferál, így nem fogadja őket örömmel- előkerül a porszívó, a zsebkendő és egyéb eszközök, melyekkel megszabadulhat tőlük.

Készítsen poloska csapdát

Ha a poloska veszélyben érzi magát, igen kellemetlen szagú nedvet bocsát ki, hogy elüldözze támadóját. Ezért nem tanácsos összenyomni, leütni, hiszen ekkor hosszan ott marad a szag. Hogy ezt el lehessen kerülni, készíthet poloska csapdát! Nem kell hozzá más, csak egypetpalack,ledesmécses, fekete ragasztószalag és egy kis lámpa.

A palackot vágja félbe, majd az alját kb. a feléig tekerje körbe fekete ragasztószalaggal. Tegye bele aledesmécsest, majd a palack felső részét, helyezze fordítva az alsó részbe (úgy, hogy a “szája” legyen alul), és a két rész találkozásánál ragassza egymáshoz őket. A poloskák mennek majd a fény után, ám nem képesek majd kimászni a csapdából.

lead kép: gameasphalt.ru