Szeptember 16. Hétfő, Edit

Medence – csak nekünk jó, az állatoknak nem

Ma már aki csak teheti, a medence nyújtotta hűsölést választja. Ehhez remek árú termékeket lehet kapni, a vegyszerezés sem olyan költséges vagy bonyolult, így egyre több kertben kelleti magát a hűs víztükör.

Híresőállatéletmedence
2024. augusztus 10. 11:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
Woman,Cleaning,Swimming,Pool,Of,Bugs,With,Net,In,Summer


A medence azonban nem csak számunkra vonzó. A víz több szempontból is csalogató az állatoknak, erre érdemes felkészülni. A pockok, egerek, sünök és más kis lények inni igyekeznek a forróságban. Ez a süllyesztett medencék esetében lehet gond. 

medence, döglött patkány, víz
A medence könnyen lehet a kisállatok sírja. /Fotó: Dakota Michelon / Shutterstock

A bepottyanó állatok ugyanis könnyen bele is fulladnak a vízbe, ezért érdemes egy kisállatmentő rámpát beszerezni, amit ma már sok helyen lehet kapni. Ez még akkor is hasznos, ha béka kerül a vízbe, hiszen a vegyszerek miatt a kis kétéltűek is gyorsan felmérik, hogy nem feltétlenül volt jó ötlet a csobbanás, de távozni sokszor már nem tudnak. 

Detailed,Closeup,On,The,Underside,Of,A,Backswimmers,Waterbuig,,Notonecta
Fotó: HWall / Shutterstock

Egészen más a helyzet a rovarok esetében. A csíkbogarak és vízi poloskák ugyanis egyrészt röpképesek, vagyis könnyen kiszúrják a medencét a magasból, másrészt nem zavarja őket a vegyszer sem – a hátonúszó poloska pedig csípni is tud, fájdalmasat. Ellenük két módszert is alkalmazhatunk. Letakarjuk a medencét, vagy sokkolással pusztítjuk ki a rovarok táplálékát, az algát – így a ragadozó rovaroknak sem lesz csábító a medence. Egyébként hálóval könnyen kitessékelhetőek a vízből, így a fürdésben nem akadályoznak minket, de a nyugodt medencébe visszatérnek. 

forrás

Nyitókép: Shutterstock