Szeptember 20. Péntek, Friderika

Kánikula és vízfogyasztás

Ha nagy a hőség, megugrik a vízfogyasztás, ami jól tetten érhető a kertben is. Azonban érdemes egy kicsit közelebbről szemlélni a dolgokat, és észrevesszük, hogy bizony mi magunk is lényegesen több folyadékot igénylünk, amikor döübörög a kánikula.

Híresővízkánikulameleg
2024. augusztus 04. 11:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
Glass,Sport,Bottle,With,Metal,Cap,Water,Splash,On,White


Hiába folyik a csapból is az óvó intés, még most is sokan voksolnak a cukros italokra a kánikula vasmarkában. A vágyakozás érthető, hiszen a fokozott izzadással sok ásványi anyagot és energiát is veszítünk, amit szeretnénk minél gyorsabban pótolni. 

kánikula, víz, acélkulacs, újratölt
A kánikula ne legyen mentség, ilyenkor is hanyagoljuk a műanyagot! /Fotó: Elizaveta Galitckaia / Shutterstock

A cukor gyorsan ad energiát, de nem jó megoldás. Inkább legyen nálunk gyümölcs, az ugyanis hidratál is. És mindenképpen vigyünk magunkkal vizet! Hiába osztanak sok helyen a kánikulában vizet, azzal bizony van némi baj. 

Contemporary,Metal,Stainless,Steel,Water,Bottle.,Isolated,With,Clipping,Path.
Fotó: ffolas / Shutterstock

Igen, a műanyag. Abból ugyanis káros vegyi anyagok szabadulnak fel, amit a vízzel el is fogyasztunk. Egy "végtelenszer" újratölthető acélkulacs, esetleg üvegkulacs azonban ezt a gondot megoldja, környezetbarát és nem hagy minket kiszáradni. A kulacs gyerekkorunk elengedhetetlen kelléke volt, miért mondanánk le róla felnőttként? 

forrás

Nyitókép: Shutterstock