Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Strandidő a hétvégén – a bőrig ázás esélyével...

Jön a hétvége, és ez bizony már hivatalosan is nyári hétvége lesz, ami egyben azt is jelenti, hogy lassan lehet kacérkodni a strandolás gondolatával is - már persze csak akkor, ha a hideg víz nem rettent el valakit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
Lake,Balaton,In,Hungary,With,Nice,Clouds,In,Summer


A kellemes vízhőfoktól ugyanis még egy kicsit messze vagyunk, szóval a teljes értékű strandidő is várat még magára, de hétvégén, főleg vasárnap már a napozásé lehet a főszerep. Ráadásul délen a hőmérő higanyszála akár 35°C körüli értékig is emelkedhet, vagyis a hűsítő víz sem lesz annyira elvetendő lehetőség. 

strandidő,Nice,Clouds,Over,Lake,Balaton
Fotó: Botond Horvath / Shutterstock

Persze előfordulhat, hogy a nyári melegben kissé kellemetlen meglepetésben lesz részünk, és a strandon heverve zápor vagy zivatar lep meg minket, aminek következtében a levegő is lehűl pár fokot és a szél is megélénkül. 

Young,Girl,Is,Feeding,Waterfowl,At,The,Lake,Balaton
Ha nem is a szó szoros értelmében használjuk ki a strandidőt, vízparton lenni akkor is kellemes. / Fotó: belizar / Shutterstock

De ha a didergésnek vége, és a víz sem ömlik már a nyakunkba, a Nap melege gyorsan visszacsempészi a nyári hangulatot – meg a leégés kockázatát is, hiszen a kritikus órákban az UV sugárzás mértéke nagyon magasra szökik, azaz gyorsan felvehetjük egy araszoló rák árnyalatát is, ráadásul a bőrbajok kialakulásának kockázatát is növeljük a leégéssel

A nyitókép forrása: Botond Horvath / Shutterstock