Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Színes napelemek a különlegességek kedvelőinek

A napelemekkel termelt energia mára megkerülhetetlen jelenség, sőt, a jövő is ebben rejlik. Bár drágább megoldás, mint a szélenergia, ezt saját hatáskörben is megoldhatjuk, a házak tetején kis naperőművek létrehozásával.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

 

Ugyan a teljes energiaigényünket az időszakos termelés miatt nem tudjuk fedezni, de összességében igencsak kedvező lehetőség a házi napelemes rendszer. Sokaknak azonban nem tetszik maga a modul, a fekete árnyalat, sőt, tulajdonképpen a kivitel sem. 

színes,spektrum,napelem
Fotó: Pixabay

Mivel a napelemek piaca egyre bővül, így a verseny is éleződik. Mostanra pedig már oda is eljutottunk, hogy a fejlesztések során nemcsak a teljesítmény és a tartósság fokozása a cél, hanem a gyártók igyekeznek az esztétikum terén is megfelelni a kívánalmaknak.  

Az esztétikusabb napelemek megváltoztathatnák akár a városképet is. (Képünk illusztráció) / Fotó: Pixabay

A DAH Solar éppen ezért olyan modulokat dob piacra, melyek nem rendelkeznek kerettel, vagyis elegánsabbak a versenytársaknál, ráadásul így nem ül meg rajtuk a por és a víz, vagyis a teljesítményük akár 5–15%-kal is fokozódhat. Mindemellett pedig változatos színekben érhetőek el. A gyártó ezzel szeretné elérni, hogy termékeit a lehető legtöbb házba könnyedén lehessen integrálni, ne csak a tetőre, hanem erkélyre, házfalra, akár díszítőelemként is. 

forrás