Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Újabb elektromosautó-gyártó jelenik meg Európában

Ismét olcsó vetélytárs érkezik az európai elektromos autók piacára. A kiindulási ország most is Kína, és bizony a legtöbb konkurens európai elektromosautó-gyártó számolhat azzal, hogy izzasztó árverseny elébe néz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null


Az hamarosan érkező márka a Leapmotor, mely a Stellantis autóipari cégcsoporttal karöltve igyekszik megvetni a lábát az európai piacokon. A távolkeleti elektromosautó-gyártó két modellel készül, melyek közül az egyik egy kisautó, és éppen az ára miatt lesz érdekes. 

elektromosautó-gyártó,kis,városi,modellje,Leapmotor
Leapmotor T03 / Fotó: Leapmotor

Várhatóan a Dacia Spring vetélytársaként tűnik majd fel a T03, mely hasonló hatótávval rendelkezik majd, de árban a Spring alá pozícionálják. Persze a vállalat egy nagyobb méretű, C10 névre hallgató crossoverrel is készül az európai piacra – eleget téve a fogyasztói SUV hódolatnak –, mely tudásban a Tesla Model Y kihívója lehet, viszont annál sokkal gyengédebben bánik a pénztárcákkal.

Leapmotor T03 / Fotó: Leapmotor

Hogy milyen esélyekkel érkezhet a Leapmotor, az egyelőre még ingatag, hiszen az USA és az öreg kontinens is jelentős védővámokkal igyekszik kiszorítani a kínai gyártókat, ami bár érthető lépés, de sok veszélyt rejt magában. 

 

forrás