2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid

2020 hurrikánszezon - éledezik a 31. nevezett vihar is...

2020. december 1., 12:00
2020 hurrikánszezon - éledezik a 31. nevezett vihar is...

Közeledik az év vége, és ennek talán az Atlanti hurrikánszezon érintett területein élők örülnek a legjobban. A szezon ugyanis hivatalosan hétfőn véget ért! 

kép: Windy

Persze az, hogy hivatalosan vége messze nem azt jelenti, hogy ténylegesen is. Valahogy a viharrendszerek nem igazán figyelnek a naptárra, ahogyan Kappa sem teszi. A szakemberek figyelemmel kísérik alakulását, és bár még nevet nem kapott, valószínűleg meglesz az is. 

kép: Windy

 

 

Nagyjából 40%-os esélye van arra az alakuló rendszernek, hogy trópusi viharrá, 30%-os esélye, hogy trópusi depresszióvá fokozódjon. Jelenleg a meteorológusok nagyon kicsi esélyt látnak arra, hogy a rendszer hurrikánná fejlődjön, de persze ez nem feltétele a névadásnak. 

kép: NOAA

Ha valóban eléri a minimum erősséget, akkor az idei szezon 31. nevezett vihara lép színre, és a görög ábécé 10. betűjét, a kappát kapja majd név gyanánt. Hogy végül mekkora lesz az ereje, arra azért fogadásokat nem mernek kötni, hiszen idén igen sok váratatlan meglepetés érkezett már az Atlanti hurrikánszezonban. 

kép: sewere-weather.eu

lead kép: mkweather.com

Ezek is érdekelhetnek