Június 19. Szerda, Gyárfás

Újabb rekordhoz közelít 2020 - a görög ábécé betűi is elfogynak a viharneveknél

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Haaztgondolta, hogy a görög ábécé betűi már biztosan elegendőek lesznek ahhoz, hogy a 2020-as hurrikánszezonviharaitel lehessen nevezni, akkor tévedett.

ÉrkezikEpsilonésZetais. A két rendszer egyelőre csak alakulóban van, de a kalkulációk szerint mindkettő eléri azt a fokozatot, ahol már nevesíteni kell őket. Sőt, a várakozások alapjánZetasajnos komoly fenyegetést is jelent a partvidékre - bár várhatóan hurrikánná nem fejlődik.

Zetaaz utolsó a görög ábécé lehetőségei között, de a szezon még november 30-ig tart, vagyis még bőven akad lehetőség arra, hogy újabb vihar, vagy éppen viharokszülessenekaz Atlanti-óceán viharbölcsőjében.

Ha pedig ez bekövetkezik, akkor a 2020-as viharszezon átveszi a stafétát, az első helyezést a 2005-ös szezontól.

Igaz, a mostani szezon nem produkált annyi hurrikánt, mint a 2005-ös, és annyi jelentős erővel rendelkező hurrikánja sem volt, de ez nemvigasztaljaazokat, akik átélik a viharokat. Ugyanakkor bárLouisianaa mostani szezonban több hurrikánnal is találkozhatott, mégsem kellett szembenéznie olyanerejűviharral, mint amilyennel 2005-ben, szerencsére nem érkezett még egyKatrina.

képek és lead kép: severe-weather.eu