Május 1. Szerda, Fülöp, Jakab

A hagyományos közlekedésnek tényleg leáldozott?

e-tech
2020. január 26. 13:00
null

Egyre több autógyártó ismeri fel azt az egyszerű tényt, hogy nem lesznek képesek továbbra isfennmaradni, csak abban az esetben, ha átállnak az elektromos autók gyártására. Ezzel nem is érdemes vitatkozni, inkább lépni kell, ahogyan a Volkswagen vezére is fogalmaz.

Át kell állni

HerbertDiess, a Volkswagen vezére kifejtette, hogy ha a vállalata nem akar a Nokia sorsára jutni, akkor mielőbb lépni kell, és fejlesztéseket kell végrehajtani azért, hogy a gyártó átállhasson a kizárólag elektromos üzemű autók készítésére. Eztdiktáljaa piac, ezt keresik a vevők, és ez az egyetlen módja annak, hogy túlélhessenek.

kép: electricvehiclesjidatsuyu.blogspot.com

Ezt pedig most már egyre több gyártó ismeri fel, ezt remekül lehet érzékelni azon, hogy a felső és a közép kategóriában is egyre több kizárólag elektromos modell jelenik meg, sőt, a benzinesek és a diesel üzemű járművek helyét átveszik aplug-inhibridek,és más, lényegesen környezettudatosabb modellek.

Sőt, most már az is biztos, hogy az alsó kategória is kénytelen lesz belépni ebbe a versenybe, hiszen a nyomás hatalmas, ennek köszönhető, hogy a Renault is előáll tisztán elektromos modellel, ára miatt pedig a csoport egy másik márkája, a Dacia színeiben debütál majd az autó.

Mennek a gyárak

Sok esetben “csak” arról van szó, hogy a gyártók növelik a hibrid, illetve az elektromos meghajtású modellekarányát. A Volkswagen esetében a váltás radikálisabb, hiszen a gyár teljes egészében leáll a hagyományoshajtásúautók készítésével, mivel atúlélésükzálogánakcsak ezt a lehetőséget látják. A vezér elmondta, hogy azzal is tisztában vannak, hogy ezt a csatát már elvesztették a Teslával szemben, de lépni akkor is kell.

kép: riugor-drive.com

Pontosan ugyan erre a következtetésre jutott a Subaru is, mivel a gyár vezére,TomomiNakamura bejelentette, hogy komoly változtatásokat hajtanak végre a vállalatnál, méghozzá viszonylag rövid idő alatt. 10 évet adott magának a cég arra, hogy elérje, a kínálatukban kizárólag elektromos modellek szerepeljenek. Ez pedig nagy lépés, hiszen a gyártósorok átalakítása milliárdos tétel, vagyis a cég csak akkor lépi meg ezt abefektetést, ha biztosítottnak látja annak megtérülését.

lead kép: roadtraffic-technology.com

pénzklímaautóelektromosgyáremberenergia