Június 16. Vasárnap, Jusztin

Közeledik az elektromos Lamborghini!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Az elektromos autózás korába léptünk. Ez az átmenet minden egyes gyártót érinteni fog, még azokat is, akik eddig húzódoztak, vagy nem is igazán számoltak ezzel a lehetőséggel.

Mindenhol, mindenkor

Igen, ma már a legtöbben, ha van egy kis plusz rákölthető pénzük, akkor nem a magasabb kategóriát, egy extrém színt, vagy nagyobb felszereltséget keresnek, hanem az elektromos változatot. Ez érthető, hiszen egyrészt divat,másrészt a fenntartása is olcsóbb az ilyen autóknak, harmadrészt pedig az ember lelkiismeret furdalás nélkül ül a volán mögé - igaz, a tökéletes élményhez kellene az is, hogy a felvett energia megújuló forrásokból származzon, de ez is egyre inkább igaz lesz.

kép:driving.ca

És hogy az elektromos autózás korába léptünk azt mi sem mutatja jobban, mint hogy ma már csak elvétve találunk olyangyártót, aki ne rukkolt volna elő a saját e-modelljével. A Volkswagen egyenesen odáig ment, hogy nem is akar már mást gyártani, csak elektromos autókat, mert másban nem lát akkora profitot. És most megtörta jég,és az igazi elegancia és sportosság egyik képviselője, aLamborghiniis bejelentette első tisztán elektromos modelljét.

Erő és elegancia

A Lamborghini autógyár nem arról híres, hogy a tömegeknek gyárt. Egy ilyen autó mindenhol feltűnik, bár használhatósága sok esetben hagy kívánnivalót maga után, de ez útminőségtől is függ. Mindenesetre az, aki Lamborghinivel közlekedik, valószínűleg nem egy szegény ember.

kép:yahoo.com

Ugyanakkor az, aki ma Lamborghinivel közlekedik nem is környezettudatos,vagyis se nem trendi, se nem előremutató gondolkodású ember, így az autópresztízseis jelentősen csorbul. Nem csoda hát, ha 4 éven belül megérkezik a márka első elektromos modellje, ami a képek alapján nem lesz egy csúnya darab.

A cég kutatási - fejlesztési részlegének elnöke elmondta, hogy egy kicsit más lesz ez a modell, mint a többi, hiszen itt is törekednek a gyorsaságra, mint minden autójuknál, de most ez egy kicsit más megvilágításba kerül. Hogy milyen szempontból, azt egyelőre nem árulta el, de csalódást szinte biztosan nem fog okozni a rajongóknak a márka.

lead kép:maxim.com