Május 23. Csütörtök, Dezső

A vírusok ellen mini légtisztító - szűrők vagy kemikáliák nélkül

null

A levegő minőségének javítása napjainkban egy olyan probléma, amivel egyre többet foglalkozunk. A koronavírus ennek hatalmas lökést adott, és nem csak az általános levegőminőség javításában, hanem az otthoni rendszerek kidolgozásában is.

Tisztább levegő

Elég régóta gyárt azemberiségolyan készülékeket, melyek képesek megtisztítani a levegőt a baktériumok és vírusok egy részétől. Ennek első eszközei a teljesen természetes anyagok voltak, mint a citrom aroma. Később megjelentek a különböző technológiák, mint amilyenaz ózon,vagy más anyagokat használó vetélytársai.

Minden ilyen gép szűrőket használ, esetleg olyan mérgező vegyi anyagokat, melyek képesek elpusztítani a vírusokat - jelenleg különös tekintettel a Covid-19 kórokozójára. Egy cég most előállt egy olyanlégtisztítóval, mely nem csak kompakt, hanem sem szűrőt, sem mérgező vegyi anyagokat nem használ a tisztításhoz.

Természetesen

ACleanAirZonevállalatmegalkottaazt a tulajdonképpen lapostányér méretű, kis UFO-rahajazó készülékét, mely a levegő tisztításában visszatér az alapokhoz. Ez azt jelenti, hogy a készülék sem szűrőket, sem vegyi anyagokat nem tartalmaz.

A szennyező anyagokat elektromos töltés segítségével először egy földelt területen rögzíti a gépbelsejében. Ezután pedig a természetre bízza a dolgot – persze kis segítséggel. A tisztító folyamat lelke ugyanis azokból az enzimekből és baktériumokból áll, melyek már a kezdetektől képesek voltak ezt a feladatot ellátni. Vagyis a rendszerbe kerülő vírusok,szennyezőanyagok és baktériumok tulajdonképpen megemésztődnek, így ártalmatlanná válnak.

A rendszer az ígéretek szerint a levegőből a szennyező anyagok 99.9%-át képes eltávolítani, ami nem rossz, főleg úgy, hogy ehhez nem használ semmilyen az egészségre káros anyagot. Hogy az ára milyen magasságokban alakul, egyelőre nem lehet tudni, elterjedésébe azonban sok dolog beleszólhat. Ha ugyanis a világ gyorsan és határozottan képes lépni azoknak a problémáknak a kérdésében, melyek jelenleg a leginkább foglalkoztatják (klímakatasztrófa, szennyezettség, biodiverzitás) és amelyek a létét fenyegetik, akkor a levegő minősége is nagyban javul, vagyis csökken az esélye a hasonló pandémiákkialakulásának, vagyis nem lesz jelen minden otthonban egy mini légtisztító készülék.

képek és lead kép: inhabitat.com