Május 26. Vasárnap, Evelin

Legyenek tiszták az ablakok szilveszterre, természetesen 

null

A vendégvárás első lépése otthonunk kitakarítása. Ilyenkor sok családnál az ablakpucolás is esedékes, ami a legtöbb ember számára nem a legkedveltebb elfoglaltság. Hogy a tisztítása ne terhelje a környezetet, hanem természetbarát legyen, arra adunk tippeket.

Ha túl koszos

Ha túl poros a felület, először óvatosan szárazon törölje át, vigyázva arra, ne nyomja rá túlságosan, nehogymegkarcolódjonaz üveg. Utána nedves ronggyal törölje át, hogy a maradék kosz réteg is lejöjjön!

Mivel pucoljon?

Amire figyeljen, hogy a rongy, amivel töröl, neszöszölődjön, mivel akkor az apró, zavaró szálak ott maradnak a felületen, ami lényegesen rontja az összképet! Használhatmikroszálastörlőrongyot, szarvasbőrt, vagy akár egy nem használt, szakadt harisnyát. Továbbá sokan nagyanyáink kedvencére, az egyszerű újságpapírra szavaznak, mellyel igazán foltmentesen lehet törölni.

kép: prowindowcleaning.com

Burgonya

Alúgosítóburgonya remek ablaktisztító hírében áll, így, ha nem szeretne vegyszeres tisztítószerekre költeni, csak vegyen elő egy burgonyát, hámozza meg, majd vágja ketté, és azzal dörzsölje be az üveget. Miután végzett vele, meleg vízzel alaposan mossa le, majd törölje szárazra, vagy használjon ablaklehúzót.

Ecet

Az ecetet igen sok mindenre fel lehet használni, és nem csak a konyhában. Egy igen univerzális tisztítószer is egyben. Egy liter vízhez öntsön negyed liter ecetet, és ezzel törölje át az ablakot. Ha nem szeretné sokáig érezni az ecet jellegzetes szagát, tegyen hozzá pár csepp illőolajat (pl. citromot, ez fertőtlenít is).

kép: golemproducciones.com

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna akár önmagában, akár máshoz keverve (főleg ecethez) igen hatásos tisztítószer. A legegyszerűbb, ha vízhez adja hozzá, így is tökéletesen eltávolítja a szennyeződéseket. Ha szeretne jó illatot is, cseppentsen bele pár csepp citrom illóolajat, így még fertőtleníti is a felületet.

lead kép: real window cleaning