Május 29. Szerda, Magdolna

Fertőtlenítse otthona levegőjét illóolajokkal 

null

A megfelelő fertőtlenítés napjainkban kiemelt jelentőséggel bír, és ebbe beleértendő otthonunk levegőjének fertőtlenítése is. Ennek legegyszerűbb és legkellemesebb módja az illóolajokkal való párologtatás, melynek segítségével nem csak a kórokozókkal szembeni védekezés egészíthető ki, de ezáltal fantasztikus illatúvá varázsolhatja lakását- és mindezt környezetbarát módon. Összeszedtük, melyek a legjobb levegőfertőtlenítő illóolajok.

Teafa

Ateafaillóolaj az egyik leghatásosabb fertőtlenítő (gomba/baktérium/vírusölő), mely használható bőrre is, de párologtatva, házi fertőtlenítőszerként is. Illata kellemes, remekül kombinálható másillóolajakkalis (pl. kakukkfűvel). Önmagában is használható hígítás nélkül, pl. Sebekre, vagy kisgyermekeknek kézfertőtlenítőnek.

kép: Shutterstock

Citrom

A citrom illóolaj amellett, hogy fertőtlenítő hatású,energetizálés javítja a koncentrációt is, így ebben a sötét, borongós időben remek választás! Felső légúti betegségek tüneteinek enyhítésére is sokan kedvelik, vannak, akik a zsebkendőjükre cseppentik hígítatlanul, és vannak, akik valamilyen bázisolajba rakják (pl.Jojoba/mandulaolajba) és a mellkasukra kenik. Bátran keverhető másillóolajakkal(pl. fahéjjal, szegfűszeggel) kellemes illattal árasztja el így is a szobát. Nem csak párologtatóba, hanem pl. a fürdővízbe is használható, ám irritálhatja az arra érzékeny bőrt, így kizárólag csak tejjel/mézzel elegyítve használható.

Eukaliptusz

Az eukaliptusz illóolaj a citromhoz hasonlóanenergetizál, frissít, fertőtlenít, így a vírusos időszakban érdemes a párologtatóba csepegtetni belőle. Felső légúti betegségek esetén is nagy segítségünkre lehet, belélegezve könnyíti a légzést, enyhíti a köhögést, bedörzsölőként (valamilyen bázisolajhoz adva) a lázcsillapításhoz is hozzájárul, mivel csökkenti a test hőmérsékletét.

kép: see.news

Kubeba

A Kínában őshonoskubebahazánkban annyira nem ismert, ám ez még nem von le remek hatásaiból.Citrusos, egyben édeskés aromájú, így frissít és nyugtat egyszerre. Markáns fertőtlenítő hírében áll, mely ugyanúgy használható párologtatóba, mint masszázsolajba, esetleg fürdővízhez (tejjel elegyítve). A háztartásban is nagy hasznát vehetjük, adhatjuk a felmosóvízhez is, így a padlót is fertőtleníthetjük vele, száradás során pedig a légteret tisztítja. Felső légúti betegségek ellen is kiváló, mivel segít átvészelni a köhögős, megfázásos tüneteket.

Fontos! Csakis 100%-os tisztaságúillóolajakathasználjunk a maximális hatás elérése érdekében!

lead kép: yourlifesutra.com