Május 8. Szerda, Mihály

Készüljön a Halloween-re az újrahasznosítás jegyében 

Zöld zóna
2020. október 10. 14:00
null

Hamarosan itt aHalloween, melyet hazánkban is egyre többen ünnepelnek. Ha érez magában egy kis kreativitást, a dekorációkat elkészítheti maga is, újrahasznosított anyagokból. Így nem csak nagyobb összegek kiadását kerülheti el, hanem a környezetét is óvja.

WC papír guriga

Awcpapír guriga rendszerint a szemétben végzi (bár mivel papírból van, akár a komposztálóba is kerülhetne), ám ahogy közeledik aHalloween, érdemes félre rakni és gyűjteni őket, mivel remek díszeket lehet belőlük alkotni. Nincs másra szüksége, csak kis apró dekor szemekre, majd egy kevés festékkel különböző alakokat kreálhat belőlük. Így egy unalmas gurigából percek alatt félelmetes múmia, denevér, szellem és egyéb szörny születhet. (Ezt akár kiürült konzervdobozokból is elkészítheti).

kép: happydiying.com

Befőttesüveg

A legtöbb háztartásba rengetek kiürült befőttesüveg található, melyek sokszor csak a helyet foglalják. Most viszont végre felhasználhatja őket, ugyanis hangulatos lámpásokat lehet belőlük varázsolni. Igen mutatós dekoráció lehet, ha köré ragaszt gézt vagy egyéb fehér kötszert, tesz rá szemeket, és máris készen van a múmia. Utolsó lépésként tegyen bele mécsest, így hangulatvilágításnak sem utolsó.

Tojástartó

A tojástartó sajnos szintén gyakori a háztartásokban, ámhalloween-re remek dekorációkat lehet belőle alkotni. Vágja el úgy, hogy egyesével legyenek a tartók (alsó és felső részükkel), majd fesse be narancssárgára, és fekete filccel rajzoljon rá szemeket. A száj a nyitható rész, melybe akár apró csokikat, cukorkákat rejthet el. Még mutatósabb, hogy egy tálra, egymás mellé teszi a különböző figurákat.

kép: cutoutandkeep.net

Petpalack

Apetpalackújrahasznosításilehetősége szinte végtelen, így nem meglepő, hogyhalloween-kor is elővehetjük a felesleges palackokat. Készíthet pl. mutatósnasi tartót úgy, hogy levágja a palack tetejét, majd kivágja a száj részt (innen lehet majd kivenni a cukorkákat). Utána festhet rá tetszőleges arcot, és ha van kedve, akkor hajat is kreálhat neki pl. fonalból, spárgából vagy egyéb hosszabb, vékony anyagból.

lead kép: 3dexport.com

vissza a természethezmaradj otthonhulladékújrahasznosításünnephalloween