Május 2. Csütörtök, Zsigmond

Számoljon le a penésszel természetesen

Zöld zóna
2020. szeptember 13. 14:00
null

A penész nem csakesztétikailagtesz tönkre egy-egy helyiséget, de sem a vakolatnak, sem az egészségnek nem tesz jót. Lássuk, milyen természetes módszerekkel lehet leszámolni vele, ha még nem fordult komolyra a probléma.

Sütőpor

A sütőpornak nem csak a sütésnél veheti hasznát, hanem bizony a takarításnál is. A penész okozta elszíneződéseket remekül eltünteti. Egy megnedvesített szivacsot szórjon meg egy kis sütőporral és jól dörzsölje át az adott területet. Utána sima meleg vizes ronggyal menjen át rajta még egyszer!

kép: rd.com

Szódabikarbóna

A sütőpor mellett a szódabikarbóna is egy multifunkcionális csodaszer, ugyanis a sütésen kívül még számtalan dologra használhatjuk, ráadásul 100%-ban környezetbarát. A penész ellen is hatékonyan felveszi a harcot. Egy egységhez kb. egy egység vizet keverjünk. A lényeg, hogy sűrű masszát kapjunk, amit majd fel lehet kenni a penészes területre. Hagyjuk száradni, majd sikáljuk le! Ezt többször is megismételhetjük.

Ecet

Bár nem hagy maga után valami jó illatot, ám ezt ellensúlyozhatjuk azzal, ha kevés levendula, citrom vagy teafa illóolajat csepegtetünk hozza. A penész ellen a 20%-os ecet ajánlott, melyet elegyíthetünk vízzel, vagy makacs foltok esetén használhatjuk önmagában is. Szórófejes flakonnal spricceljük rá a foltokra, hagyjuk rajta egy kicsit, majd meleg vízzel töröljük át!

Citrom

A citromban található citromsav remek fertőtlenítő hírében áll, így a penész ellen is felveszi a harcot. Önmagában is használható, fújja be az adott területet, falat, csempét, fugákat, és hagyja rajta, hogy ki tudja fejteni gombaölő hatását! Jó oldala, hogy nem csak hatékony, de igen kellemes, frissítő illatot hagy maga után.

kép: insider.com

Ezüstkolloid

Az ezüstkolloidot egyre többen használják már a háztartásokban is, mivel kitűnően tisztít és fertőtlenít, és mindemellett környezetbarát anyag. Penészfoltok ellen is bevethető, ám nem csak ezt, hanem bármit lehet vele tisztítani, akár a ruhákat is. Már az ókorban is alkalmazták fertőtlenítésre, manapság ismét előtérbe került az egészségre és a környezetre gyakorolt hatásai miatt.

lead kép: insider.com

vissza a természethezvegyszermaradj otthonegészséglakásemberpenész