Május 26. Vasárnap, Evelin

Újratölthető környezetbarát fogkrémtubus? Igen, már ez is van!

null

A fogkefe alternatívája már megjelent a piacon, és bár még elég drága, de már most is sokan választják ezt a műanyag lehetőség helyett. A legtöbb esetben bambuszból készülő, környezettudatos fogápoló mutatós, de a fogkrémtubus okán sajnos sokat romlik a fogápolás környezettudatos volta.

Tubus – az örök

A fogkrémek tubusa praktikus, a terméket frissen tartja, és ahasználatasem bonyolult. Nem is csoda, hogy bár a benne lévő paszta elképesztő fejlődésen ment át az utóbbi években is, maga a tubus semmit sem változott. És ez nem csak amolyan szófordulat. 30 éve is éppen ilyen tubusokból nyomkodtuk afogkrémet, mint most.

kép: PackagingThai facebook

Ez pedig elkeserítő, tekintve, hogy a tubus nem újrahasznosítható, és bizony sok társával együtt a megújulást távolról sem ismeri. A tubusokat ráadásul másodfunkcióval sem igazán tudjuk felruházni, hiszen sem díszértékük nincsen, sem az anyagválasztásuk nem kifejezetten szerencsés - ebből a szempontból.

Újdesig, kevesebb konfliktus

ATatabiStudio, egy spanyol cég úgy érezte, éppen itt az ideje a megújulásnak a tubusok esetében is.Újragondoltahát az örök darabot, és most olyan formában találkozhatunk vele, akár egy folyékony szappan adagoló. Bár a termék már készen áll, a koronavírus itt is éreztette hatását, így várni kell, míg a boltokban is megjelenhet.

kép: PackagingThai facebook

Jelen esetben egy újrahasznosított műanyagból készült tartályról van szó, mely alulról újratölthető is, vagyis nagyon sokáig lehet használni. Ezzel ráadásul a középen megnyomott tubusgyilkosságokat is ki lehet küszöbölni, az ebből fakadó családi gigakonfliktusokkal együtt.

Két kérdés maradt csupán: az egyik az, hogy vajon mikorra lesz elérhető a környezetbarát megoldás, a másik, hogy miből lehet majdújratölteni. Erről ugyanis nem szól a fáma, és ha a megoldás csak az, hogy a tubusból átnyomjuk a tartályba a krémet, akkor igazából megint ott vagyunk, ahol a part szakad. A megoldás csak akkor lehet fenntartható, ha a tárolók újratöltéseis környezetbarát módon oldható meg!

lead kép: tatabistudio.com