Március 2. Szombat, Lujza

Medencetisztítás vegyszerek nélkül 

Zöld zóna
2020. július 07. 14:00
null

Késve bár, de végre beköszöntött az igazi nyári idő, ami egyet jelent a hűsítő vízben való mártózásokkal. Amennyiben van kertje, medencéje, ezt akár az otthonában is megteheti, és nem kell vízpartot keresnie. Azonban a medence vizének tisztítása nem könnyű feladat, főleg, ha azt természetes anyagokkal,környezetbarát módon,vegyszerek nélkül szeretné megtenni. Lássuk, milyen lehetőségei vannak!

Vízszűrő berendezés

Ha nagyobb, komolyabb medencéje van, úgy érdemes beruházni vízszűrő/forgató berendezésre. Köztudott, ha mozog a víz, úgy az tovább marad tiszta és kórokozóktól mentes. Éppen ezért, ha nem akarja, vagy nincs lehetősége állandóan cseréni a medence vizét, mindenképp szerezzen be (több típus van forgalomban). Mellette természetesen alkalmazhatja a lentebb említett praktikákat, úgy még tovább élvezheti a tiszta vizet.

kép: nos2snobembom.blogspot.com

Só, sóbontó készülék

Az egyik legnépszerűbb természetes megoldás erre a célra az a só, hiszen egyrészt lágyítja a vizet, másrészt fertőtlenít, az algák ellen is felveszi a harcot. Bár önmagában inkább kisebb medencékhez javasolt, ám nagyobb medencék esetén be lehet szerezniún. sóbontókészüléket. Ekkor ugyanúgy egyszerű háztartási sót kell a vízbe szórni, amit a készüléknátriummáés klórrá bont. (A klór pedig köztudottan igen hatásos fertőtlenítő). A dolog plusz szépsége, hogy a berendezésből a só ugyanúgy távozik, amit aztán ismét fel tud az eszköz használni, tehát körforgásban van.

Ecet

Elsőre talán meglepően hangzik, hogy ecetet öntsünk a medencébe, ám egészen kicsi medencébe működhet savas kémhatása miatt, így a vizet tovább meg tudjuk óvni attól, hogy zöld árnyalatot öltsön. 1-2 naponta ezt megismételheti. Nem sokat, de plusz 3-4 napot nyerhet úgy, ha ezt a praktikát beveti. Azonban az fontos, ez csakis kicsi medencéknél hatásos, valamint az ecetes vizet ne öntse a fűre, növényekre (viszont a térkövek közötti gyomokra már annál inkább).

kép: my-space-private-pool-garden-apartment.to-barcelona-hotels.com

Használja a medencét

A medence vize akkoralgásodika legjobban és akkor szaporodnak el benne a legjobban a kórokozók, ha áll benne a víz. Éppen ezért a legkellemesebb módszer ellene, hogy használja a medencét! Amennyiben kisebb a medence, és tudja, hogy pár napos rosszabb idő jön, akkor érdemes lehet ellocsolni a vizet (kivéve az eceteset). Valamint, ha épp nemhasználja, érdemes takarófóliát a tetejére rakni!

lead kép: helpapp.co

vissza a természethezvegyszermaradj otthonkertembermedence