Június 20. Csütörtök, Rafael

Illatosító házilag, természetes anyagokból 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Mindenki szeret jó illatú házba belépni, hiszen azt összekapcsolják a tisztasággal, harmóniával, ráadásul jó közérzetet biztosít. Viszont sokankemikáliákkalteli illatosítót használnak, mely nem csak az egészségre nincs valami jó hatással, de a környezetünkre is káros, sőt, gyakran egészen mű illatot árasztanak. Viszont a jó illatokról nem kell lemondani, hiszen illatosítókat gyárthatunk mi magunk is, természetes alapanyagokból.

kép: tradelnia.com

Illatosító pálcák

Bizonyára mindenki látott már illatosító folyadékban lévő pálcikákat, melyek hosszantartó kellemes illatot ígérnek. Ezek igen mutatósak, ám a legtöbbször a folyadék tele van kemikáliákkal, ráadásul azillatukis kifogásolható. Azonban hasonlót akár mi is elkészíthetünk, csak az alábbi dolgokra van hozzá szükségünk: szűk nyakú üvegcse, fa pálcika (legjobb a bambusz), 100%-os illóolaj, mandulaolaj (vagyjojobaolaj, babaolaj, de lehet víz és vodka keverék is). Az üvegben keverje el a folyékony hozzávalókat, tegye bele a pálcákat, és várjon, amíg azok jól megszívják magukat az illatos eleggyel.

Levendula párnák

Javában tart a levendulaszezon, melyből remek illatosító párnácskákat lehet gyártani. Szerezzen be önnek tetsző anyagdarabot, majd varrjon belőle felül nyitott párnát. A nyíláson keresztül töltse meg illatos levendulával (a virágon kívül tehet bele kevés vattát is), majd zárja be teljesen. Ha szeretné, rácsepegtethet kevés levendula illóolajat is. Ezeket a párnákat beteheti ruhás/cipős szekrényébe, de akár az ágyába is.

kép: tasmanianlavendergifts.com.au

Illatosító gél

A boltokban gyakran találni légfrissítő géleket, zseléket, melyek legtöbbször a természetestől igen messze álló illatot árasztanak. Készítsük inkább el mi magunk, igazán nem nagyördöngősség! Az alapjához csak zselére, illóolajra és vízre van szükségünk. A zselatint fel kell forralni vízzel, majd hagyjuk kihűlni de úgy, hogy még folyós legyen! Ebben az állapotban jól keverjen hozzá illóolajat. Ehhez tehetünk még ételfestéket és egyéb dekorációkat is, úgy még mutatósabb. Amikor már kezd összeállni, és zselészerű állagot ölteni, ne nyúljon hozzá, különben nem lesz szép egyenletes! A jobb illatosítás miatt olyan átlátszó poharat válasszon, melynek eléggé széles a szája.

lead kép: almanac.com