Június 24. Hétfő, Iván

A környezettudatosság is kap egy pofont a koronavírustól...

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A koronavírus veszélyt jelent mindenkire, legyen szó bármely nemzet polgárairól. Mivel a terjedést megállítani nem lehet, azért mindent meg kell tenni, hogy minimalizálni lehessen a fertőzés kockázatát. Ez pedig sok esetben a bolygó számára is terhelést jelent.

A koronavírus és a környezetvédelem

Volt szó róla, hogy a vírus terjedésének egyik következménye, hogy a gyártósorok is leállnak. Ez pedig azt eredményezte, hogy Kína levegője jelentős mértékben tisztult, ami már a műhold-képeken is láthatóvá vált. Igaz, ezért cserébe gazdasági lassulással fizet az ország, mely lassulás nem csak egy nemzetet érint, így pedig a világgazdaságra is hatással lesz.

kép: news.sky.com

A járvány terjedése miatt egyre több rendezvényt mondanak le, többek közt veszélybe került a COP 26-is, vagyis a következő klímakonferencia. Bár ezzel kapcsolatban a szervezők optimisták, hiszen rendelkezésükre áll az internet jelentette személyes kontaktus nélküli megbeszélés lehetősége.

Hulladék

Sajnos a vírus terjedése a hulladékok képzésének sem tesz jót. Most ugyanis előtérbe kerülnek az eldobható csomagolások, hiszen ezzel minimalizálni lehet a fertőzés kockázatát, legalábbis jó esetben. Így gondolja ezt a Starbucks is, mely a koronavírusra való tekintettel felfüggeszti a saját pohárba töltött ital lehetőségét az üzleteiben.

kép: getty images

A kezdeményezés éppen azért indult el, hogy csökkenteni lehessen a hulladékmennyiséget, és egyre népszerűbb volt. Ezt annak is köszönheti, hogy a társaság kedvezményt biztosított azoknak, akik hoztak magukkal poharat, vagy az újra felhasználható poharakba kérték az italukat. Hogy mennyi ideig kell lemondani erről a lehetőségről, azt nem lehet tudni, de a járványügyi szempontok miatt szükséges a lépés.

Azonban azt a vállalat sem szeretné, hogyeltűnjöna saját poharas rendszer a süllyesztőben, így azoknak, akik hozzák a poharukat, továbbra is biztosítja a cég a kedvezményt, de eldobható pohárban kapják meg az italukat, amíg a helyzet ezt megkívánja.

kép: Matthew Schniper